16 Ιουνίου 2014

ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΜΕΝΙΣΤΗ

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (15-6-2014) στην περιοχή του κάμπινγκ αρμενιστή 300 μέτρα πάνω από το δρόμο σε δασική έκταση.

Άμεσα σήμανε συναγερμός στην πυροσβεστική και σε όλους τους φορείς διότι το σημείο ήταν πολύ δύσκολο και δύσβατο σημείο για να προσεγγίσει κάποιο όχημα.

Από την πρώτη στιγμή της πυρκαγιάς η ομάδα μας ήταν εκεί με επταμελές πλήρωμα και δυο οχήματα τροφοδοτώντας τα πυροσβεστικά οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με νερό και λάστιχα.

Μετά από τις ενημερώσεις της πυροσβεστικής για την εξέλιξη της πυρκαγιάς αποφάσισαν να έρθουν στο σημείο τα εναέρια μέσα όπου στο σημείο κατέφθασαν καναντέρ και έκαναν ρίψεις μέχρι το απόγευμα.

Στο σημείο κατέφθασαν ενισχύσεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας από Πολύγυρο,από Αρναία,από Ιερισσό,από Θεσσαλονίκη,από Σταυρό,από Γιαννιτσά ,την Αλεξάνδρεια και μηχανήματα του Δήμου Σιθωνίας και της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής ωσότου να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο
Στο σημείο εκτός από τις πυροσβεστικές δυνάμεις έφτασαν και οι εξής εθελοντικές οργανώσεις : ο.π.ε.α.ν "ίταμος" , ο.φ.κ.α.θ Θεσσαλονίκης και παράρτημα Χαλκιδικής (Κασσάνδρα) , την διασωστική ομάδα Αγίου Παύλου (δ.ο.α.π) , την ελληνική ομάδα διάσωσης (ε.ο.δ) ,την επομέα Θεσσαλονίκης , την ομάδα διαχείρισης κρίσεων (ο.δι.κ) και την λέσχη εφέδρων δυνάμεων Χαλκιδικής.

Οι εθελοντικές οργανώσεις τις Θεσσαλονίκης και η ομάδα μας έκατσε στο σημείο μέχρι αργά το βράδυ ωσότου πάρουν τον έλεγχο της πυρκαγιάς ενώ στο σημείο μέχρι και αυτή την ώρα παραμένουν στο σημείο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για να σβήσουν εντελώς την πυρκαγιά και τις μικρές εστίες όπου έχουν απομείνει μέσα στο καμένο.

Η πυρκαγιά έχει κάψει πάνω από 500 στρέμματα δασικής έκτασης.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ο.φ.κ.α.θ ,στην δ.ο.α.π ,την ελληνική ομάδα διάσωσης και την επομέα Θεσσαλονίκης όπου από το μεσημέρι που έφτασαν στο σημείο μέχρι αργά το βράδυ ήταν μέσα στο καμένο κάνοντας καμένο άκαυτο και σβήσιμο τις μικροεστίες. (Τα λόγια είναι περιττά γι αυτά τα παιδιά διότι έκαναν τόσα χιλιόμετρα).

Φωτογραφίες από την πυρκαγιά :
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts