7 Μαΐου 2013

ΑΛΟΓΟΔΡΟΜΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Συκιάς «Τα Συκιωτάκια»,  σε συνεργασία με τους φορείς της περιοχής, διοργανώσε σήμερα Τρίτη (07-05-2013) Αλογοδρομίες.
 

Οι Αλογοδρομίες αυτήν την μέρα είναι ένα έθιμο που έχει βαθιά τις ρίζες του, στον τόπο μας το οποίο έχει επιτυχία τα τελευταία χρόνια.
 

Εκεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου ,στην ομώνυμη θέση, την Τρίτη ημέρα του Πάσχα μετά την καθιερωμένη λειτουργία στο παρεκκλήσι, παραδίδεται η εικόνα του Αγίου Γεωργίου μαζί με ευχές από τον Ιερέα ,στους ιππείς, οι οποίοι αναλαμβάνουν ένα είδος λιτανείας, μεταφέροντας την εικόνα από το παρεκκλήσι στον χώρο διεξαγωγής των Αλογοδρομιών. 
Στις  αλογοδρομίες συμμετέχουν ιππείς από όλη την Χαλκιδική και τους όμορους νομούς καθώς και ντόπιοι με κάθε  κατηγορία αλόγου .
 
Η Ο.Π.Ε.Δ.Τ "ΔΡΑΓΟΥΝΤΕΛΙ" ήταν εκεί για τρίτη χρονιά να καλύψει όλη αυτή τη διοργάνωση .

Η ομάδα βοήθησε πρώτα ως σήμανση του δρόμου μπροστά απο το εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου διότι τα αυτοκίνητα παρκάριζαν πάνω στο δρόμο και στη συνέχεια την ώρα των αλογοδρομιών  κάλυψαν τον χώρο με ασφάλεια των πολιτών που παρακολουθούσαν τις αλογοδρομίες στην αφετηρία και στον τερματισμό.

Όλα κύλησαν με επιτυχία και φέτος χωρίς κανεναν τραυματισμό , ευχόμαστε ο Άγιος Γέωργιος να μας έχει καλά όλους.




Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts