22 Μαΐου 2013

ΑΣΚΗΣΗ "ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2013" Π.Υ - Ο.Π.Ε.Δ.Τ "ΔΡΑΓΟΥΝΤΕΛΙ"

Άσκηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κάμπινγκ "πλατανίτσι" της Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Τορώνης  με την συμμετοχή της Π.Υ και Ο.Π.Ε.Δ.Τ "ΔΡΑΓΟΥΝΤΕΛΙ".
Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε ότι το εστιατόριο του κάμπινγκ έχει πάρει φωτιά και έχει επεκταθεί στο δάσος και στην ταράτσα έχει εγκλωβισμένους.
Οι υπεύθυνοι του κάμπινγκ ειδοποιούν το 199 και στη συνέχεια την Ο.Π.Ε.Δ.Τ "ΔΡΑΓΟΥΝΤΕΛΙ" ,όπου όλα τα πληρώματα των οχημάτων (Π.Υ - Ο.Π.Ε.Δ.Τ) ξεκινούν προς στο συμβάν.
Πρώτα φτάνουν στο σημείο δυο οχήματα της Ο.Π.Ε.Δ.Τ με πλήρωμα 7 μέλη και ένα όχημα της Π.Υ με πλήρωμα τρεις άνδρες όπου κάνουν εγκαταστάσεις προς κατάσβεση του δάσους.
Μετά φθάνουν δυο οχήματα της Π.Υ ,ένα διασωστικό και ένα πυροσβεστικό όχημα ,όπου πραγματοποιούν εγκαταστάσεις και φορούν μάσκες οξυγόνου με φιάλη για να εισέλθουν στο εσωτερικό του εστιατόριου που φλέγεται .
Στη συνέχεια φθάνει και τρίτο όχημα της Ο.Π.Ε.Δ.Τ όπου κάνει κι αυτό εγκατάσταση νερού για κατάσβεση του εστιατορίου .
Η πυρκαγιά στο δάσος είναι υπό έλεγχο , η πυρκαγιά στο εστιατόριο έχει σβηστεί και οι πυροσβέστες μαζί με τους εθελοντές σηκώνουν σκάλες για να κατεβάσουν τους εγκλωβισμένους με φορείο οι οποίοι έχουν τραυματιστεί.
Η πυρκαγιά στο δάσος έχει σβηστεί , οι εγκλωβισμένοι τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και όλα αυτά ήταν μια άσκηση όπου Π.Υ και Ο.Π.Ε.Δ.Τ πήραν τα συγχαρητήρια από τον Διοικητή κλιμακίου Ν.Μαρμαρά Γκίνη Κωνσταντίνο ,Υποδιοικητή Χαλκιδικής Σκούμπρα Κωνσταντίνο , Αντιδήμαρχο Σιθωνίας Ντέμπλα Κυππαρίση, Πρόεδρο κοινότητας Σάρτης Τσελεπή Ανέστη οι οποιοί παρακολούθησαν την άσκηση.
(περισσότερες φωτογραφίες απο την άσκηση ΕΔΩ  )
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts