7 Αυγούστου 2014

Ενημέρωση ομάδας για τις πλυμμύρες 6-7/8/2014

Σε επιφυλακή τέθηκε η ομάδα μας από τις 21:00 (6-8-2014) λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή μας (Συκιά-Σάρτη Σιθωνίας).

Από την έντονη βροχόπτωση υπήρξαν προβλήματα στα ποτάμια τα οποία τα περισσότερα δεν άντεξαν την ορμητικότητα του νερού και πλυμμύρισαν κάμπινγκ ,σπίτια αλλά και αυτοκίνητα. Σε μερικά απο αυτά χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Ευτυχώς κατα τις 00:30 η στάθμη του νερού στα ποτάμια έπεσε.
Απο την πλευρά του Δήμου ,ένα jcb καθάριζε τις λάσπες απο τα ποτάμια τα οποία διέσχιζε δρόμος αλλά και άνοιγε διόδους να φύγει το νερό.
Στην περιοχή ακόμα επικρατεί μέτρια βροχόπτωση με κεραυνούς.

  Σήμερα (7-8-2014) και πάλι απο τις πρωινές ώρες η ομάδα ήταν σε περιπολία. 


Από τις πρωινές ώρες όπως είπαμε η ομάδα μας έκανε περιπολίες στην περιοχή της Συκιάς (παραλία) και της Σάρτης για τυχόν βοήθεια του πολίτη.
Πολλά ήταν τα προβλήματα που με το πρώτο φως της ημέρας φάνηκαν εντονότερα.


Στην παραλία της Συκιάς χρειάστηκε η επέμβαση της ομάδας για ηληκιωμένη όπου είχε πρόβλημα (σύνδρομο down) και δεν μπορούσε να βγεί απο το σπίτι της διότι μέσα στο χωράφι της υπήρχε πολύ νερό.Από το συμβάν ενημερώθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Όχημα της ομάδος την μετέφερε σε κεντρικό δρόμο όπου την περίμεναν οι συγγενείς της.

Η ομάδα με δύο μέλη βοήθησε σε πλύσιμο ενός μαγαζιού (beach bar) διότι από το βουνό κατέβασε λάσπη με νερό και κυριολεκτικά πέρασε μέσα απο το μαγαζί.

Η ομάδα επενέβη και σε ένα τράβηγμα αυτοκινήτου.

Να ενημερώσουμε τους πολίτες όταν υπάρχουν καιρικά φαινόμενα να μην περνάνε μέσα απο νερά διότι εχθές πολλά αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν μέσα στο νερό.
Επίσης αν δεν υπάρχει ανάγκη να μην μετακινείστε.



 Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.Ειδικότερα:
• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου καιδραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από την έντονη βροχόπτωση ή τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
• Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
• Αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου. Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των έντονων καιρικών φαινομένων.
• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
• Σε περίπτωση εκδήλωσης χαλαζόπτωσης να καταφεύγουν σε ασφαλή χώρο και εφόσον έχουν ζώα να μεριμνούν ώστε και αυτά να βρίσκονται επίσης σε ασφαλή χώρο.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν τη νέα ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

 
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts