18 Μαΐου 2014

ΔΑΣΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ 18-5-2014

Δασική πυρκαγιά ξέσπασε μεσημεριανές ώρες (14:16) στην περιοχή του πλατανιτσίου και συγκεκριμένα στην θέση αγία παρασκευή.

Ένα καΐκι που περνούσε από τη θάλασσα είδε τον καπνό και ειδοποίησε μέλος της Ο.Π.Ε.Δ.Τ "ΔΡΑΓΟΥΝΤΕΛΙ" , όπου στη συνέχεια τέσσερα μέλη με δυο οχήματα έφτασαν στο σημείο και ταυτοχρόνως ειδοποιώντας την πυροσβεστική υπηρεσία.

Φτάνοντας τα μέλη διαπίστωσαν ότι το σημείο της πυρκαγιάς ήταν πολύ δύσβατο , από ένα δρόμο η φωτιά ήταν γύρω στα 300-400 μέτρα .
Μετά από λίγα λεπτά έφτασε το πρώτο όχημα της πυροσβεστικής με τρεις άνδρες όπου τα μέλη τους έδωσαν τις πρώτες πληροφορίες για την πυρκαγιά.

Μετά από είκοσι λεπτά από την έναρξη της πυρκαγιάς ήρθαν ο πρώτος φορτωτής και μετά από δέκα λεπτά ήρθε και δεύτερος για να ανοίξουν δρόμο για να φτάσουν γρήγορα στο σημείο και να γίνει εγκατάσταση των σωληνώσεων.

Αμέσως μετά ήρθαν άλλα δυο οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας και ένας δότης της πυροσβεστικής και ένα μεγάλο βυτίο ενός ιδιώτη.

Να ενημερώσω ότι στην πυρκαγιά ήρθαν γύρω στα 5 άτομα όπου είδαν τον καπνό και ήρθαν να βοηθήσουν στην πυρκαγιά είτε κουβαλώντας τις σωλήνες είτε με ένα κλαδί να προσπαθούν να σβήσουν κάποιες μικρές η μεγάλες εστίες πυρκαγιάς... Μπράβο τους και τους ευχαριστούμε.

Στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις σε περίπτωση αναζωπύρωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αιτία της πυρκαγιάς οφείλεται σε  κεραυνό διότι την προηγουμένη μέρα το μεσημέρι έκανε μπουρίνι και στην περιοχή είχαν πέσει κεραυνοί.
Τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς θα ερευνηθούν από την πυροσβεστική υπηρεσία.

 (Η φωτογραφία είναι από το σημερινό συμβάν όπου περιμένουμε ο φορτωτής να ανοίξει δρόμο για να γίνει εγκατάσταση των σωληνώσεων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.)
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts