23 Αυγούστου 2013

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΟ "ΟΡΟΣ ΔΡΑΓΟΥΝΤΕΛΙ"

Απογευματινές ώρες σήμερα Πέμπτη (22/8/2013) μια οικογένεια από την Κύπρο με το αυτοκίνητο τους επέλεξε να ανεβεί στο βουνό, στο δάσος του ΔΡΑΓΟΥΝΤΕΛΙΟΥ του Δήμου Σιθωνίας με αποτέλεσμα χωρίς να γνωρίζει τους δρόμους στην πορεία χάθηκε και δεν ήξερε το δρόμο για να κατεβεί κάτω.

Η οικογένεια κάλεσε το 112 (Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης) εξηγώντας ότι χάθηκαν στο βουνό ( ΌΡΟΣ ΔΡΑΓΟΥΝΤΕΛΙ) και ζήτησε βοήθεια για να κατέβει κάτω.

Πυροσβεστική , Ελληνική Αστυνομία , Εθελοντικές Οργανώσεις (Ο.Π.Ε.Α.Ν "ΙΤΑΜΟΣ και Ο.Π.Ε.Δ.Τ "ΔΡΑΓΟΥΝΤΕΛΙ") ξεκίνησαν την αναζήτηση της οικογένειας.

Μετά από περίπου μια ώρα η οικογένεια βρέθηκε καλά στην υγεία τους και με συνοδεία πυροσβεστικών οχημάτων κατέβηκαν από το βουνό.

Στην επιστροφή του οχήματος της Ο.Π.Ε.Δ.Τ "ΔΡΑΓΟΥΝΤΕΛΙ" κι αφού είχε βραδιάσει τα μέλη συνάντησαν όχημα σταματημένο όπου ζήτησαν βοήθεια για όχημα τύπου βαν λεωφορειάκι που είχε κατεβεί ένα δρόμο περίπου 300-400 μέτρα από το κεντρικό δρόμο και δεν μπορούσε να ανεβεί στον κεντρικό δρόμο λόγω του χαλασμένου δρόμου.

Τα μέλη χρησιμοποιώντας συρματόσχοινο έδεσαν το βανάκι και το τράβηξαν έως το κεντρικό δρόμο.

Ο οδηγός και οι επιβάτες του οχήματος που ήταν από την Γερμανία ευχαρίστησαν τα μέλη που τους βοήθησαν και εντυπωσιάστηκαν όταν τους είπαν τα μέλη ότι είναι εθελοντές.
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts