23 Απριλίου 2013

Σύσκεψη για την οργάνωση αντιπυρικού αγώνα έτους 2013 (23/4/2013)

Η Ο.Π.Ε.Δ.Τ "ΔΡΑΓΟΥΝΤΕΛΙ" σήμερα παρευρέθηκε στον Πολύγυρο και ειδικότερα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής προκειμένου να οργανωθεί κατά το τρέχον έτος ο αντιπυρικός αγώνας, την οποία προσκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Ιωάννης Γιώργος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας - Υποστράτηγος Γεώργιος Παυλίδης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πολυγύρου κ. Σκούμπρας, εκπρόσωποι της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας Π.Κ.Μ., εκπρόσωπος του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, εκπρόσωποι των Δήμων, του Λιμενικού, της ΔΕΗ, των Δασαρχείων, υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε.Χ. και εκπρόσωποι όλων των εθελοντικών οργανώσεων του Νομού.

Η ύπαρξη χωματερών μέσα σε δασικές εκτάσεις, τα σκουπίδια που υπάρχουν μέσα στα ρέματα, το ελεύθερο κάμπινγκ και η έλλειψη χρηματοδότησης για καθαρισμό και αντιπυρικές ζώνες είναι μερικά από τα βασικά προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν σε συνδυασμό με τον διαγραφόμενο κίνδυνο της λειψυδρίας, για να προστατευτούν αποτελεσματικά οι δασικές εκτάσεις, οι οικισμοί και οι δενδροκομικές καλλιέργειες του Νομού.
(Πηγή : Περιφερεική Ενότητα Χαλκιδικής )
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts