5 Δεκεμβρίου 2012

5 Δεκεμβρίου: Διεθνής Ημέρα για τον Εθελοντισμό




Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου τιμώντας τη Διεθνή Ημέρα για τον Εθελοντισμό:

       Τη Διεθνή Ημέρα για τον Εθελοντισμό που γιορτάζεται στις 5 Δεκεμβρίου υποδέχεται η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στα μητρώα της οποίας έχουν εγγραφεί από το 2001, 395 Εθελοντικές Οργανώσεις και 84 Ειδικευμένοι Εθελοντές.

       Η συνεισφορά των εθελοντών στις συλλογικές κοινωνικές δράσεις είναι εξαιρετικής σημασίας ιδιαίτερα σε δύσκολες περιόδους σαν αυτές που διανύει σήμερα η παγκόσμια κοινότητα. Οι εθελοντές Πολιτικής Προστασίας με το έργο τους  συμβάλλουν στην ενίσχυση της αλληλεγγύης στην  οποία στηρίζονται τα θεμέλια της κοινωνικής συνοχής. Οι εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας αφιερώνουν χρόνο και προσπάθεια στην  πρόληψη, στην αντιμετώπιση και στην αποκατάσταση των καταστροφών που πλήττουν κατά καιρούς τη χώρα μας. Με τις δράσεις τους συμβάλλουν στη δασοπροστασία, στις κατασβέσεις δασικών πυρκαγιών, στην παροχή βοήθειας σε πληγέντες, σε ενέργειες έρευνας και διάσωσης και στην ενημέρωση του κοινού για θέματα εκτάκτων αναγκών.

      Η Διεθνής Ημέρα για τον Εθελοντισμό είναι μία ευκαιρία για να αναγνωρίσουμε τις προσπάθειες των εθελοντών που δραστηριοποιούνται στην Πολιτική Προστασία και να τους ευχαριστήσουμε για το ξεχωριστό τους έργο, καθώς και μία αφορμή για να προσκαλέσουμε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν ως εθελοντές στον τομέα που τους ενδιαφέρει.


Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts