6 Απριλίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΥΣ (8-9 ΜΠΟΦΟΡ), ΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ .

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ :

1. ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ 8 ΤΟΠΙΚΑ 9 ΜΠΟΦΟΡ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ (07-04-2013) ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ (ΑΠΟ ΝΟΤΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ (ΑΠΟ ΔΥΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ). ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (08-04-2013) ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ( 6-8 ΜΠΟΦΟΡ) ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΟΥΝ ΔΥΤΙΚΟΙ ΑΝΕΜΟΙ 8 ΜΕ 9 ΜΠΟΦΟΡ.

2. ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΜΙΚΡΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ (07-04-2013) ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ. ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (08-04-2013) ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΧΩΡΑ.

3. Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ (07-04-2013) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ (5 ΜΕ 7 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ), Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΙΣΘΗΤΗ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (08-04-2013)


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr.

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΕΜΚ


Η ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΒΑΡΔΙΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΗΤΑ


Η ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΗΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΩΝ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ


Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

    Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επιπτώσεις από την επιδείνωση των καιρικών φαινομένων.

    Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων και χιονοπτώσεων. Ειδικότερα:

·                Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων και αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

·                Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

·                Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.

·                Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.


Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts