13 Απριλίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ 14 ΚΑΙ 15 -4-2013Σύμφωνα με τη σημερινή (Σάββατο 13/4/2013) πρόγνωση του Περιφερειακού Μετεωρολογικού Κέντρου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»:

·         Από αύριο Κυριακή το πρωί νεφώσεις θα επικρατήσουν σε όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη, που προς το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως κατά πρώτο λόγο στο νομό Χαλκιδικής και στις νότιες περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης και κατά δεύτερο σε περιοχές των νομών Δράμας, Καβάλας  (περιλαμβανομένης της Θάσου) , Ξάνθης.
 Δεν αποκλείεται να υπάρχουν διαστήματα ηλιοφάνειας. Τα φαινόμενα γύρω στις 10.00μμ  αναμένεται να εξασθενήσουν πλην εκείνων που θα συνεχίσουν ηπιότερα στο νομό Χαλκιδικής και στα νότια του νομού Θεσσαλονίκης.

·         Τη Δευτέρα ένα ψυχρό ΒΔ ρεύμα θα επηρεάσει όλη τη περιοχή με εκτεταμένες νεφώσεις που θα έχουν σαν αποτέλεσμα να εκδηλωθούν βροχές χωρίς ιδιαίτερη ένταση αλλά με διάρκεια, ενώ πιθανές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις παράκτιες περιοχές της Χαλκιδικής, της Καβάλας και της Θάσου. Μετά το βράδυ ηπιότερα στο νομό Χαλκιδικής και στα νότια του νομού Θεσσαλονίκης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γύρω στους 14 – 15 βαθμούς Κελσίου

·         Την Τρίτη νεφώσεις θα υπάρχουν παντού χωρίς φαινόμενα με εξαίρεση τις ανατολικές κυρίως περιοχές του  Έβρου που θα εκδηλωθούν βροχές.

·         Από την Τετάρτη βελτίωση του καιρού και άνοδος θερμοκρασίας.

·         Σας κοινοποιούμε και το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ όπως μας εστάλη από την ΓΓΠΠ
 ( ΠΗΓΗ : ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  -  ΘΡΑΚΗΣ    
                      ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ


Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επιπτώσεις από την επιδείνωση του καιρού.

      Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων και χιονοπτώσεων. Ειδικότερα:

*  Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων και αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

* Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.

* Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

* Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

*  Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts