25 Ιανουαρίου 2015

Παρουσίαση Α' Βοηθειών από την Ο.ΔΙ.Κ προς τους πολίτες 24-1-2015

Παρουσίαση Α' Βοηθειών διοργάνωσε η Ο.Π.Ε.Δ.Τ "ΔΡΑΓΟΥΝΤΕΛΙ"  με την συμμετοχή όλων των τοπικών συλλόγων της Συκιάς ,όπου την παρουσίαση πραγματοποίησαν τα μέλη της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων (Ο.ΔΙ.Κ).

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015 στην έδρα της Ο.Π.Ε.Δ.Τ "ΔΡΑΓΟΥΝΤΕΛΙ" στην Συκιά (παλαιά σφαγεία).

Μπορεί να μην παρευρέθηκε πολύς κόσμος που περιμέναμε αλλά τουλάχιστον τα λιγοστά άτομα που ήταν εκεί το βρήκαν πολύ ενδιαφέρον και σημαντικό για τη ζωή τους κι αυτό είναι το καλό.

Μετά την παρουσίαση της θεωρίας πραγματοποιήθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους πρακτική της Καρδιακής Ανακοπής - Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ)  όπου όλοι/ες στην αρχή δίσταζαν αλλά στο τέλος όλοι ήρθαν αντιμέτωποι πάνω στην πλαστική κούκλα.

Τέλος να ευχαριστήσουμε τα μέλη της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων (Ο.ΔΙ.Κ) που ήρθαν για δεύτερη φορά στην περιοχή μας.
Η Ο.ΔΙ.Κ ιδρύθηκε και λειτουργεί από το Μάιο του 2008 όπου και πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην διεύθυνση http://www.odik.gr/ .

Να ευχαριστήσουμε και τους πολίτες που παρευρέθηκαν αλλά και το ενδιαφέρον τους να μάθουν Α' Βοήθειες για τον εαυτό τους και τους γύρω τους.

Να σας συμβουλέψουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε όλοι Α' Βοήθειες ειδικά και σε μια περιοχή (όπου διαμένουμε είτε Σάρτη είτε Συκιά) όπου το πλησιέστερο ασθενοφόρο είναι 45 χιλιόμετρα (Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου) είτε με τις ελλείψεις δεν υπάρχει ιατρός στην περιοχή μας.
Να ενημερώσουμε και τους πολίτες όσοι θέλουν μάθουν Α' Βοήθειες και να πιστοποιηθούν πάνω σε αυτό μπορούν να απευθυνθούν στην ομάδα μας (Ο.Π.Ε.Δ.Τ "ΔΡΑΓΟΥΝΤΕΛΙ") είτε στις εγκαταστάσεις της στη Συκιά (παλαιά σφαγεία) είτε στα τηλ. 23750 41112 - 6930339321-6973619660.






Περισσότερες φωτογραφίες από την παρουσίαση Α' Βοηθειών κοιτάξτε εδώ
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts